logo_kjetil_andre_aamodt.png
 
 
 

Om Kjetil André Aamodt

Kjetil André Aamodt (født 2. september 1971 i Oslo) er en norsk programleder i NRK-sporten og tidligere alpinist. Han har flere medaljer fra internasjonale mesterskap enn noen annen alpinist.

 Kilde: Wikipedia

Han har tyve mesterskapsmedaljer (VM- og OL-medaljer), derav fire OL-gull og fem VM-gull og er en av kun fem mannlige alpinister med verdenscupseire i alle fem disipliner. Denne enestående medaljesamlingen er utstilt på Norges Olympiske Museum i Lillehammer. I sesongen 1993/1994 vant Aamodt verdenscupen i alpint sammenlagt. Han er 175 cm høy. Klubben hans er Nordstrand IF.

Aamodt vant kongepokalen i 1993 og 2005 og Fearnleys olympiske ærespris i 2006. Han kunngjorde at han hadde bestemt seg for å legge opp karrièren den 6. januar 2007 da han var blitt kåret til «Årets mannlige idrettsutøver» under Idrettsgallaen 2007 i Hamar OL-amfi. Han vant også tre andre priser samme kveld.[1]

21. mai 2007 ble han tildelt St. Hallvard-medaljen «for å ha representert Norge og Oslo på en fremragende måte». I forbindelse med TV-aksjonen på NRK 21. oktober 2007 ble Aamodt utnevnt til UNICEF-ambassadør.

Etter at Aamodt la opp som utøver har han vært nyttet som ekspertkommentator og programleder, hovedsakelig for NRK. Fra 2010 etablerte TV-Norge underholdningsprogrammet Hvem kan slå Aamodt og Kjus?, der kjente idrettsutøvere møter Aamodt og Lasse Kjus til en rekke ulike konkurranser.

Kjetil André Aamodt er sønn av Finn Aamodt, og har vært gift med ballettdanseren Stine Østvold siden 2004. Sammen har de en datter og en sønn.

Kontakt

Kontakt Kjetil André Aamodt på e-post.
kjetilandreaamodt@gmail.com

     

Design og nettløsning: Osberget CMS